Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč se Strana svobodných občanů nedostane do parlamentu

    Výsledkem je znechucení politikou, dokonce nenávist k politikům, jak dokumentuje poslední místo tohoto řemesla v hodnocení od reprezentativního vzorku obyvatelstva v jakési anketě. Není důvod tomu nevěřit.

 

   Reprezentanti nepovedené pravice v minulém volebním období naprosto selhali. Tím se uvolnilo místo a logicky by měly nastoupit další strany, které prosazují menší závislost občanů na státu s omezením korupce a tak dále. Doufal jsem v úspěch SSO, zatím to ale moc dobře nevypadá. Program, který přišel do domácností, podle mě postrádá základní tematiku o postavení obyčejného občana, na příklad zajištění práce pro všechny. Mně osobně je jasné, že uskutečnění uvedených zásad by mělo naprosto pozitivní vliv na poměry ve společnosti, včetně odstranění nezaměstnanosti, ale většině občanů to domnívám se, tak úplně jasné není, což bude pro výsledek voleb důležité. V programu SSO chybí omezení vlivu profesionálních politiků ve prospěch rozhodování občanů o zákonných normách použitím všeobecného hlasování, což se zdá být jediným úspěšným řešením.

     Postavení občanů ve státě pod kuratelou stranických vedení je otřesné. I já sám zažívám zdrcující pocity, když se na mě vyhrne další změna stavebního zákona, která má za následek další potíže v mé činnosti projektanta, komplikuje stavební řízení o další doklady typu Průkaz energetické náročnosti, prodražuje podání na úřadě o tisíce korun a podobně. Lobbisté a různí trafikanti pomocí právníků podstrkují lhostejným a zřejmě rozumově omezeným politikům dál různé přílepky a vylepšení zákonů, takže nikdo si nemůže být jistý svojí existencí. Vrchol všeho je řešení situace od pravicových stran pomocí zvýšení daní. Skrytější lumpárna je tzv. monetární expanze, neboli stimulace ekonomiky, což je prachsprosté emitování nekrytých peněz. Díky tomu se neustále zdražuje zboží a znehodnocují úspory těch, co nějaké mají. Samozřejmě pěkně z toho profitují ti, co sedí u vrcholu finanční pyramidy, když rozpůjčují peníze směrem dolů, k těm co platí komerčním bankám úroky. Všechno pod patronací politiků, protože ti si nepřejí žádný finanční otřes, který by silně rozzlobil jejich voličstvo.

    Z hlediska vyššího principu mravního, se jedná o obyčejnou primitivní zlodějnu, za použití násilí pomocí výkonných státních donucovacích mašinérií, dokonce uzákoněnou. Nechápu, proč se neohrazují někteří osvícenější právníci nad okrádáním bezmocných s katastrofálním výhledem. Nemůže to skončit jinak, než všeobecným úpadkem, který se bude týkat všech. Bylo by nanejvýš potřeba, zahájit  soudní řízení proti těm, kteří se proviňují proti základním morálním  principům o tom, že vraždit, krást a lhát se nesmí, i když se na bezpráví pořídí zákon.

    Výsledkem je znechucení politikou, dokonce nenávist k politikům, jak dokumentuje poslední místo tohoto řemesla v hodnocení od reprezentativního vzorku obyvatelstva v jakési anketě. Není důvod tomu nevěřit.

    Musím konstatovat, že jsme všichni úspěšní revolucionáři z roku 1989 zaskočení, přelstění, vyděšení a ještě k tomu naprosto bezmocní, proti mašinérii státních profesionálních politiků zorganizovaných do příslušných stran, využívajících státní rozpočet na zajištění  existence. Výkony takových polomafiánských spolků, jako organizátorů ponurého uspořádání lidské společnosti,  jsou katastrofální, hlavně ničí lidskou psychiku geneticky založenou na morálních principech. Pod jejich působením vymíráme a když se nepochlapíme, nepodnikneme účinná opatření, postupně euroatlantická civilizace zmizí v propadlišti dějin, abych použil okřídlený termín.

    Čekáme tedy na toho, kdo nás spasí pomocí realizovatelného programu pro vedení společnosti. Měl by to být někdo, kdo žije náš život, živí se vlastním přičiněním, chápe tedy naše problémy a je ke všemu natolik inteligentní, že dokáže poznat, kde je pravda.

    Z toho co jsem zažil, poznal a domyslel, tvrdím, že řízení věcí ve státě může s úspěchem dělat jen ten, kdo je současně i tím, kdo se podílí na zajišťování materiálních statků společnosti. Pro jednoduchost, politickou činnost lze vykonávat jako nadstavbu, jako čestnou činnost, neúplatně, v krajním případě za náhrady v úrovni průměrného platu ve výrobní sféře. Výkonným orgánem jsou potom úředníci.

     Nedaleko od nás je země, kde v parlamentu sedí lidé s občanskými povoláními, scházejí se čtyřikrát do roka na tři týdny, počet nových zákonů je minimální a hlasují o nich občané v referendu, takže šance pro úspěch různých zákonných vyžírků s kulatým razítkem je nulová. Jsou tam samozřejmě nízké daně a průměrný plat v násobcích toho našeho.

     Ještě se vrátím k zajištění zaměstnanosti, což považuji stále za rozhodující problém. Základní opatření je snížení daňového břemene tak, aby peníze zůstaly těm, kteří jsou schopní je vydělat, také rozumně vynaložit, bez rozšiřování počtu parazitických činností a příslušných trafikantů. Nejen to, pro určité skupiny lidí s minimálními šancemi musí, především v dnešní právní džungli, zajišťovat zaměstnanost státní instituce, hlavně obce. Viz článek „Romové ve Švýcarsku“, který koluje po internetu. Samozřejmě k práci nelze někoho nutit, ale kdo se nabízenému místu úmyslně vyhýbá, musí přijít o většinu sociálního zabezpečení, až na nějaké existenční minimum.

    Zmiňoval jsem se o této problematice panu Machovi, ale ten mě odbyl, že je to zasahování do soukromé sféry a podle toho program Svobodných také vypadá. Pro běžného občana prostě není lákavý především proto, že si většina nedokáže odvodit, že realizací nabízených opatření, by se naše situace výrazně zlepšila.

    Pravicové strany přičiněním jejich tvůrců programů, nedokážou veřejnosti jasně vysvětlit, že jejich programy s nízkými daněmi, minimální rolí státu, jsou mnohem úspěšnější, sociálnější, než programy levicových stran založené na vysokých daních, přerozdělování, subvencích, dotacích, z toho plynoucí korupcí a hospodářskou zločinností, do které se posléze zapojují i někteří politici. Kdyby se na tomto logickém vysvětlení podílely i příslušné veřejné sdělovací prostředky a příslušní vzdělanci, byly by naše šance na výhru mnohem vyšší. Jenomže logika věcí není paměťovým typům shůry dána. Tímto handicapem trpí především absolventi humanitních směrů, kteří bohužel často nacházejí uplatnění v politice, jako např. lékaři, právníci a podobně, když voliči chybně předpokládají, že se jedná o vhodné vzdělance. Techniků je zde naopak poskrovnu, domnívám se, ke škodě věci. Roli hraje také skutečnost, že se v naprosté většině dostanou ke slovu ti, kteří jsou nějak závislí na státním penězovodu, případně profitují z uzákoněného honorářového odměňování, nebo jsou přímo závislí na poplatcích od obyvatelstva jako státní televize a rozhlas. Potom zcela logicky platí: Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Takže se všeobecně zpívá o tom, že základem všeho jsou vysoké daně, přerozdělování, aby se na ně dostalo, stát nade vše a tak dále. Jako spasitele si potom lidé vybírají levicové strany, dokonce komunisty. I miliardář Babiš se hlavně pomocí vynaložených peněz prosazuje, i když představuje jen nejistou naději. Uznávám, že se sloganem „Nejsme jako politici, makáme“, to trefil.

   V programu SSO chybí vysvětlení o tom, že se ve skutečnosti jedná  o řešení problémů nás, občanů, řešení nezaměstnanosti, zlepšení výkonů společnosti a podobně. Proti populistům to tedy zatím vypadá docela špatně.

Karel Pavlíček

   

Autor: Karel Pavlíček | středa 9.10.2013 18:05 | karma článku: 18,32 | přečteno: 1152x
  • Další články autora

Karel Pavlíček

Samizdat - vláda neschopných

Stimulačním motivem neschopných je krádež. Výsledkem vlády neschopných je nevýkonná, společnost s vyděšenými zchudlými občany obávajícími se oprávněně nových právních nařízení na ekologicky devastované planetě.

29.5.2019 v 11:41 | Karma: 16,37 | Přečteno: 538x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Zachránit nás mohou jen počítace vybavené logikou

Z civilizace si politici po stoleté postupné demontáži původních křesťanských morálních zásad udělali ráj pro sebe a povaleče a žalář pro pracující. Žijeme ve společnosti tvrdě ovládané lidmi s omezeným intelektem.

31.7.2018 v 21:34 | Karma: 17,13 | Přečteno: 325x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

SAMIZDAT

Místo scestných teorií, které smolí socialističtí ideologové, se musíme vrátit k uznávání morálních principů, které máme uložené v dědičné informaci.

11.5.2018 v 10:08 | Karma: 9,75 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Místo národních podniků na traktory s dělníky máme národní podniky na předpisy s úředníky

Prý máme nízkou nezaměstnanost, ve skutečnosti vysokou, protože politici a úředníci nedělají nic co by se dalo prodat na trhu. Kdyby aspoň přehazovali písek z jedné hromady na druhou, ale oni nám ještě hážou klacky pod nohy

16.3.2018 v 14:00 | Karma: 34,43 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Samizdat III.: Svět jak má být, skončil v roce 1914 na sv. Annu

Teoreticky by nás lidé ve vedení společnosti za naše daně měli chránit před nebezpečím, tihle nás okrádají, předhazují nás lobbistickým skupinám, oligarchům s jejich subvencemi a dotacemi, tisknou peníze a zadlužují nenarozené

26.9.2017 v 14:15 | Karma: 16,07 | Přečteno: 373x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

ANALÝZA: Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Stavební inženýr, v důchodu, zajímající se o politiku, ekonomiku, nové technologie a životní styl.

Seznam rubrik