Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Současná situace trochu jinak než v LN,RP, případně v ČT 1

My, co tvořivě pracujeme, bychom udělali přes noc zázraky, kdyby nás neokrádali neschopní. Mohli bychom investovat peníze do výrobních procesů místo do golfových hřišť, akvaparků a podobných atrakcí, které by mohly počkat, až se vzpamatujeme.

 

Současná situace trochu jinak než v LN,RP, případně v ČT 1

Ten experiment s tak zvanými politiky a právníky se vůbec nepovedl. Zavinili to vlastně korunované hlavy s první světovou válkou, když musely pomřít miliony hochů z vesnic na úrodných rovinách a v kopcích, kde se pásly ovce, kterým nebylo nic po nesmyslném konfliktu. Zůstaly po nich jen pomníčky se jmény, a touha skoncovat  s vládou urozených panáků, u pozůstalých. A tak vylezli na uvolněnou scénu noví mužové, politici. První, co si pořídili, bylo výsadní postavení mimo tržní mechanizmus. My budeme vládnout a ovládaní na nás budou přispívat. Samozřejmě ne zrovna málo a zcela nezávisle na nějakém hodnocení. Místo dosavadní dobrovolné spolupráce v občanské společnosti na sklonku 19 století, politici srazili vývoj zpět a pro zajištění potupné parazitické existence zavedli primitivní násilí podmíněné převahou policie a výkonem státní exekutivy. Zdání legality mají zajišťovat zbrusu nové zákony sesmolené tak zvanými právníky na hony vzdálené od morálky, kterou máme uloženou v dědičné informaci. K tomu příslušné platy pro všechny, kteří jsou ochotní akceptovat tyhle pořádky a samozřejmě spolupracovat. Peníze a výhody, zřejmě to nejlákavější a docela dobře vyzkoušené od vysoce urozených předchůdců. Vůdce dělníků na Rusi, soudruh Lenin začal jezdit v Rolls-Royce, o platu nemluvě.

   My, co tvořivě pracujeme, bychom udělali přes noc zázraky, kdyby nás neokrádali neschopní. Mohli bychom investovat peníze do výrobních procesů místo do golfových hřišť, akvaparků a podobných atrakcí, které by mohly počkat, až se vzpamatujeme.

Naši situaci charakterizuje fakt, že nás předstíraně vedou, ale spíš dirigují ti, co se od ostatních nechají platit. Takhle získané peníze se jmenují daně, ale díky tomu, že se vybírají použitím násilí, jedná se o obyčejný lup, zvlášť když se míra zdanění přehoupne přes 10%, momentálně jsme v moha případech u svobodných bezdětných na 70%. Ale ne jen to, za snadno pořízené peníze se dají pořídit jim podobní do rolí přisluhovačů, kteří se hlásí obvykle v hojném počtu. K tomu samozřejmě propaganda s nějakými kulturními pracovníky a velkovýroba zbrusu nových zákonů. Právníci jsou osvědčeně neúnavní, je potřeba naplnit skříně novými zákony a vyhláškami, vytvořit svět, ve kterém si nikdo nebude jistý, co ještě smí a co už ne, kde se nikdo nemůže vyznat ani orientovat, samozřejmě ani tvůrci této  džungle, kteří si za provádění v bludišti nechají platit. Ti nejstrašnější politici ve 20 století si pořídili zákony, podle kterých šlo vraždit potenciální odpůrce, což se posléze neosvědčilo. Momentálně se už jenom zákonně krade, to byl ostatně vždycky hlavní motiv všech neschopných.

     Výsadní pozice, ve které se politici nacházejí, má jen zdánlivé výhody. Především nositele odtrhne od problematiky těch, které mají jakoby vést. Usadí se za tlustými zdmi paláců z dob minulých. Místo topení v krbu z chodby si nechají pořídit klimatizaci a okna zasklít minimálně třemi vakuovanými skly tak, aby případný hluk zvenčí příliš nerušil. Také není vhodné obtěžovat s problémy těch, kteří zůstali venku. Nezaměstnanost, nezajímá, my práci máme, zvyšují se počty lidí s psychickými problémy, nezajímá, od toho jsou antidepresiva, ucpané silnice, nezajímá, my nikam nespěcháme, zdražování potravin, nezajímá, my máme svoje platy, deficitní financování rozpočtu,  nezajímá, my můžeme nechat tisknout peníze, případně dělat dluhy, Romů přibývá, ostatních ubývá, nezajímá, po nás potopa.

     Naši situaci negativně ovlivňuje i to, že šance politika na návrat do původních pracovních poměrů začnou ve funkci rychle chátrat. Začne se děsit toho, že by si měl vydělávat tvořivou prací, která obstojí na trhu, kde se neustále mění podmínky. Navíc, díky volebnímu mechanizmu o něm v podstatě rozhodují jiní lidé, jejichž přízeň je vrtkavá. Jedná se o velmi riskantní postavení, navíc pod drobnohledem veřejnosti. Politici zjišťují, že se nacházejí v labilní pozici, takže v podvědomí vyvstává potřeba finančně se zabezpečit i na dobu, až budou nepřízní osudu, tedy voličů, odkázáni zpět mezi lid obecný, mimo státní penězovody. Tahle pochopitelná obava je vede k tomu pokusit se o řešení už ne v tisících, ale v milionech, pomocí krabic od vína. Na to se se střídavým úspěchem používají subvence a dotace, ze kterých může něco ukápnout.  Nejhorší ale je, že tihle znejistění vystrašenci, rozhodují o hromadě peněz ze státního rozpočtu. Díky předchozím předpokladům to dělají špatně. Výnosy z daní nestačí na pokrytí výdajů státních institucí. Jsme tedy nevýkonná společnost, která nevytváří nadhodnotu. Pokud by takto neúčinně hospodařila domácnost, brzy by její členové pomřeli hlady. Něco podobného hrozí i nám, zatím se to ale vůdcům daří oddálit, pomocí různých kliček, když zvedají daně nebo se legálně zmocňují úspor obyvatelstva tisknutím peněz, půjčují si, a tak dále.   

 Máme neúspěch, pod vedením demokraticky zvolených politiků se začínáme dělit na dvě skupiny, které se od sebe liší především získáváním prostředků k obživě nebo v lepším případě, k blahobytnému životu. Jedni stále bohatnou, jiní chudnou a nůžky se rozevírají. Jde o to, které místo zaujímáme v pyramidě vznikající díky tak zvané monetární a fiskální činnosti centrálních bank z iniciativy politiků. Při vyrábění peněz bohatnou ti, kteří jsou první na řadě a tvoří vrchol pyramidy, směrem dolů profit ubývá a ti u základny mají naopak povinnost zakotvenou samozřejmě v příslušných zákonech celou lumpárnu zaplatit. Jde o lidskou morálku. Bohatnou ti, kteří na nějakou morálku kašlou a obsluhují se v tiskárně. Chudnou ti, pro které nezbývá nic jiného, než se živit morálně, podle principu má dáti, dal. Emitováním peněz bankami na příkaz politiků samozřejmě žádná hodnota nevzniká, jenom se zvětšuje břemeno, které nesou na svých zádech ti, kteří ještě tvořivě pracují, když musejí splácet sekeru, kterou neudělali. Výkon společenství se samozřejmě zhoršuje, což dokumentuje zadlužení státu. Především nejsou peníze na výkon práce. Mimochodem tím vzniká nezaměstnanost, ale to je pro ty nahoře nepodstatné. My dole máme čím dál starší auta a bydlíme v domech, které mají jen vyměněná okna a krov, což by byla taky maličkost, ale mezi obyvatelstvem přibývá stresových situací z neustálé změny poměrů, obvykle k horšímu. Dokumentují to počty depresivních pacientů, taky jsme se přestali rozmnožovat.

 

Rozhodně to tady není žádná procházka růžovým sadem. Neválčíme zatím s příslušníky militantních náboženství, ale jde zde stále o život, mohli by o tom vyprávět doktoři z psychiatrických ordinací.

    Návody jak zlepšit naši situaci se při tom dají logicky odvodit. Je potřeba, abychom jako společnost vytvářeli nadhodnotu, ne dluhy. Dá se to snadno zařídit odstraněním parazitů a parazitských činností, funkcí svobodného trhu, podle principu: Nikdo nesmí dostat nic zadarmo. Tenhle problém musí s úspěchem řešit každý soukromý švec, pekař, každý majitel továrny, každá žena v domácnosti. Nic na tom není. Dokázali to i soudruzi v Číně, s obrovskými přebytky rozpočtu, když zavedli tržní kapitalizmus pod záštitou komunistické diktatury.

Naše mocenská klika se montuje do všeho, zřejmě mají pocit, že jsou nadaní velkou inteligencí a mají na to nezadatelné právo, počínaje rozhodováním o tom, kde se smí občan oddávat požitku kouření nikotinové cigarety, až po udělování povolení k tomu, kde a jak má postavit svůj dům. Řeší, komu nasadí za krk exekutora s výsadními právy, kdy mají mít zavřeno soukromé obchody, prostě nezastaví se před ničím. Při tom se obsluhují našimi penězi, které nechávají zrekvírovat ozbrojenci, jako bychom byli na válečném tažení, bez ohledu na životní situaci okrádaných.

   Základní problém je v tom, že pro činnost, kterou si osobují, nejsou dostatečně nadaní, jsou trochu hloupí, jenom si pamatují, ale nedovedou logicky přemýšlet. Mimo žvanění za řečnickými pultíky se nepotřebují nikde osvědčovat, a to mají stále možnost nechat si proslov napsat někým trochu chytřejším a potom to jenom přeříkat. Nemusejí skládat žádné zkoušky, absolvovat inteligenční testy, někteří nestačili ani zavadit o nějakou smysluplnou práci a stali se politiky od narození, případně to zdědili po tatínkovi. Neřeší zaměstnanost, neřeší problém se zadlužením, neřeší přibývání Romů, ubývání původního obyvatelstva, neřeší nárůst depresí a počty sebevražd. Jenom kouření v restauracích a svoje platy, případně jestli jim smí být odtaženo auto. Pouze zdánlivě vládnou a nechávají se platit z rozpočtu. Tahle praxe s těmi, kteří parazitují na ostatních, se naprosto katastrofálně osvědčuje už od té doby, co jsme začali produkovat přebytky, a někdo se rozhodl, že místo lovu divoké zvěře nebo práce na políčku, na to půjde jinak. Začali to šamani s obětinou, ti poměrně slušně. Na oltář se dávalo dobrovolně, podle toho jak se kdo nechal oblbnout vírou v ovlivňování bohů. Teď už to není žádná legrace, platit musíme i my, co na báchorky o tom, že vbrzku bude zařízeno všeobecné zbohatnutí z vůle politiků, nevěříme, pod přísnými tresty.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Karel Pavlíček | sobota 21.6.2014 9:59 | karma článku: 21,50 | přečteno: 597x
  • Další články autora

Karel Pavlíček

Samizdat - vláda neschopných

Stimulačním motivem neschopných je krádež. Výsledkem vlády neschopných je nevýkonná, společnost s vyděšenými zchudlými občany obávajícími se oprávněně nových právních nařízení na ekologicky devastované planetě.

29.5.2019 v 11:41 | Karma: 16,37 | Přečteno: 538x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Zachránit nás mohou jen počítace vybavené logikou

Z civilizace si politici po stoleté postupné demontáži původních křesťanských morálních zásad udělali ráj pro sebe a povaleče a žalář pro pracující. Žijeme ve společnosti tvrdě ovládané lidmi s omezeným intelektem.

31.7.2018 v 21:34 | Karma: 17,13 | Přečteno: 325x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

SAMIZDAT

Místo scestných teorií, které smolí socialističtí ideologové, se musíme vrátit k uznávání morálních principů, které máme uložené v dědičné informaci.

11.5.2018 v 10:08 | Karma: 9,75 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Místo národních podniků na traktory s dělníky máme národní podniky na předpisy s úředníky

Prý máme nízkou nezaměstnanost, ve skutečnosti vysokou, protože politici a úředníci nedělají nic co by se dalo prodat na trhu. Kdyby aspoň přehazovali písek z jedné hromady na druhou, ale oni nám ještě hážou klacky pod nohy

16.3.2018 v 14:00 | Karma: 34,43 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Samizdat III.: Svět jak má být, skončil v roce 1914 na sv. Annu

Teoreticky by nás lidé ve vedení společnosti za naše daně měli chránit před nebezpečím, tihle nás okrádají, předhazují nás lobbistickým skupinám, oligarchům s jejich subvencemi a dotacemi, tisknou peníze a zadlužují nenarozené

26.9.2017 v 14:15 | Karma: 16,07 | Přečteno: 373x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Samizdat II. pokračování: Svět jak má být, skončil v roce 1914 na sv. Annu

Snížení daní zajistí návrat k vytvoření společnosti spolupracujících, místo současné parazitické. Příznaky společnosti parazitické známe dokonale, společnost spolupracujících z konce 19. století vypadala diametrálně jinak.

22.7.2017 v 19:44 | Karma: 16,70 | Přečteno: 442x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Samizdat I.: Svět jak má být, skončil v roce 1914 na sv. Annu

Abychom našli řešení našeho problému s přežitím, musíme se poučit z historie; nové modely od politických sociálních inženýrů, politologů, sociologů a různých jakoby vzdělanců s tituly před a za jménem se ve 20. století neosvědčily

15.7.2017 v 21:38 | Karma: 21,99 | Přečteno: 596x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Vláda neschopných s nelogickým mozkem

Zjednodušený komiks o komplikovaném tématu. Postavení lidí ve společnosti funguje jako lučavka královská a hodnotí rozumové výkony jednotlivců.

10.4.2017 v 21:17 | Karma: 18,68 | Přečteno: 452x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Musíme se vrátit k zásluhovému principu

Myslím, že v Bibli stojí: Kdo nechce pracovat, ať nejí. Tohle je důležitá věta, ze které se musí vycházet

26.2.2017 v 15:30 | Karma: 30,58 | Přečteno: 1048x | Diskuse| Společnost

Karel Pavlíček

Zanechte všech nadějí, kdož sem vstupujete

Náš problém spočívá v tom, že posledních sedm tisíc let jsme nedokázali navázat na předchozí úspěšná období, kdy na úrovni rodů, smeček, vedeni schopnými a inteligentními, jsme dokázali přežívat i v obtížných životních okolnostech

14.12.2016 v 12:54 | Karma: 18,11 | Přečteno: 483x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Historická zkušenost řeší přítomnost

. Stojí mimo společnost pracujících, žijí jiným životem s problémy, které jsou lidské povaze cizí. Zkráceně, nemají na původní tvořivé lidské společnosti spoluúčast.

6.11.2016 v 11:11 | Karma: 24,57 | Přečteno: 412x | Diskuse| Občanské aktivity

Karel Pavlíček

Začarovaná společnost

ti co nás začarovávají jsou průměrní, hloupí, neovládají žádná kouzla, nemají čarovnou hůlku, ani tajnou formuli

9.7.2016 v 9:01 | Karma: 10,94 | Přečteno: 224x | Diskuse| Poezie a próza

Karel Pavlíček

Lze rozlišovat jenom dvě společenské formace které mají rozhodující vliv na obyvatelstvo

Uspořádání společnosti se schopnými a nezávislými lidmi v čele se osvědčilo a povede k vyřešení dnešních tíživých problémů zavedením společnosti spolupracující místo parazitické. Musíme založit ligu proti parazitizmu.

13.4.2016 v 21:16 | Karma: 21,34 | Přečteno: 474x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

V časech ohrožení je rozhodující koho si zvolíme do čela

V současnosti, pod vedením parazitických politiků, s jejich neschopností řešit společenské a ekonomické problémy, viz nezaměstnanost a zadlužení státu, natož lavinovitý příliv přistěhovalců, existuje jediná naděje výkony počítačů

3.12.2015 v 14:33 | Karma: 15,04 | Přečteno: 478x | Diskuse| Ostatní

Karel Pavlíček

Jsme společnost vystrašenců

Předesílám předem, že jsem chtěl napsat jen opatrný apel na jednání některých úředníků na některých úřadech a vyšel mi z toho takový zlý odporný článek.

12.11.2015 v 12:46 | Karma: 25,04 | Přečteno: 1271x | Diskuse| Ostatní

Karel Pavlíček

Ve škole jsme se učili co je komunismus a otrokářský řád

Někdo by si myslel, že se jedná o překonané relikty historie. Dovolil jsem si aplikovat školní poznání na současnost s výletem do nedávné historie, kdy bylo všechno trochu jinak. Část I.

11.4.2015 v 10:40 | Karma: 24,64 | Přečteno: 896x | Diskuse| Ostatní

Karel Pavlíček

Musíme obnovit morální společnost, kde se nekrade a už vůbec ne podle zákonů.

Mnohokrát jsme prokázali v současnosti i v historii, že lze existovat úspěšně jen s použitím vrozených schopností o obětavé spolupráci bez parazitů a pomocníků placených z našich veřejných prostředků.

3.3.2015 v 10:45 | Karma: 27,28 | Přečteno: 656x | Diskuse| Ostatní

Karel Pavlíček

Pohádka z Bruselu v Hospodářských novinách

Je dojemné, když zdánlivě seriózní ekonomický časopis ve svém předvánočním vydání uveřejňuje pohádky pro tak zvané obyčejné občany. Poněkud tristní je, že když se jim uvěří, neseme důsledky na vlastní kůži.

26.12.2014 v 12:17 | Karma: 37,12 | Přečteno: 1961x | Diskuse| Ostatní

Karel Pavlíček

Co to melou o kapitalizmu? V Čechách máme přece dál socializmus

Už to není ani ten komunistický s jakoby lidskou tváří, ale s nelidskou tváří, když nám pořídili, mimo jiné, nezaměstnanost, exekutory a hezky rostoucí státní dluh.

30.11.2014 v 18:20 | Karma: 30,84 | Přečteno: 1433x | Diskuse| Ostatní

Karel Pavlíček

Lidové noviny, 25.10.2014: Psychicky onemocní polovina lidí

Ředitel Psychiatrické nemocnice Bohnice uvádí: „Duševně nemocných přibývá rychlým tempem, tyto choroby stojí společnost 100 miliard ročně, hlavním spouštěcím faktorem u řady nemocí je stres“. Mám jakési zkušenosti z tohoto oboru, získané samozřejmě proti své vůli a dovoluji si tedy dodat následující závěry. Díky zatížení stresem všech věkových kategorií a stárnutím populace, hrozí ekonomické zhroucení naší zástupní demokracie, kdy náklady na léčení přibudou k i tak neúnosným státním výdajům. Ani nám to nemusí být moc líto. Jde zde v podstatě o rejdiště parazitů, kteří se živí z našich daní a dalších, kteří si pořídili různé lobbistické zákony a kulatá razítka. To způsobuje nejen chudnutí obyvatel, ale hlavně jejich duševní utrpení. Teď mi pan ředitel dává podpůrný argument, když z praxe zjistil, že většinu nemocí nejen psychických, způsobuje stres.

19.10.2014 v 17:30 | Karma: 26,23 | Přečteno: 1016x | Diskuse| Ostatní
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Stavební inženýr, v důchodu, zajímající se o politiku, ekonomiku, nové technologie a životní styl.

Seznam rubrik