Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co to melou o kapitalizmu? V Čechách máme přece dál socializmus

Už to není ani ten komunistický s jakoby lidskou tváří, ale s nelidskou tváří, když nám pořídili, mimo jiné, nezaměstnanost, exekutory a hezky rostoucí státní dluh.

 

  V podstatě jsou to pořád stejní hoši a dívky za řečnickými pultíky, ozáření světlem v televizních studiích, u mikrofonů státního rozhlasu, odpovídající reportérům v novinách. Když vidím týdeníky z padesátých let, je to stejná atmosféra, chybí snad jen pionýři a svazáci. Kapitalizmus se neosvědčil, dnes jsme tady my, dáme to do pořádku, jen chvíli strpení, vy budete makat a my se o vás budeme starat. Že je trochu rozdíl v platech, že vy, když uděláte zmetek, nesete za to hmotnou zodpovědnost. My zase vyrábíme zákonné paskvily na objednávku pro kdejakého ňoumu, aby měl státní trafiku, s nulovou zodpovědností.

     Princip je pořád stejný.  Jde o parazity a mají nás na lopatě. Žijí ve skleníku, obklopeni atributy moci, hlavně poslušnou policií, státní exekutivou, právníky, co jim dělají novou morálku a suitou zdánlivých vzdělanců, kteří vážně přikyvují hlavami a opatrně podepisují výplatní listiny podle staré zásady: Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. K tomu další osvědčená pomůcka: Chléb a hry.

   Zástupní demokracie je malér; zvlášť, když se správou věcí veřejných je zase spojeno pěkně naplněné koryto a možnost přidělovat potenciálním voličům ze státního rozpočtu. Zdokonalili to tak, že čtvrtina občanů, kteří vytvářejí materiální hodnoty, je snadno přehlasována příjemci dávek a státními zaměstnanci. Nízká účast u voleb signalizuje všeobecnou apatii, ale především úspěch hlasatelů nových pořádků, brzy jim budou k dosažení žádaného postu stačit rodinní příslušníci.

   Výsledky jsou hrozivé: Nezaměstnanost, úpadek porodnosti, psychické choroby, růst zadlužení, problém s Romy, přistěhovalci, s militantním náboženstvím, expanzí zboží a firem z východu. Působí to depresivně, nedivím se boomu firem, které vyrábějí prášky na hlavu. Ten náš usmívající se prosťáček sprosťáček se dokonce chlubí, že na Ostravsko zařídí firmu z Číny. Naši lidé budou vytvářet zisk čínskému kapitalistovi- komunistovi. Bůh nám pomáhej.

    Vypadá to přinejmenším na státní bankrot, viz Argentina. Zase z toho politici vyklouznou. Budou to vědět první a převedou si bankovní konta do Švýcarska. Jedou systém po nás potopa s tím, že oni odjedou na lodi, jenže nechápou, že to bude Titanik. Šajba chytne i je.

        Všude stojí katedrály, kostely, kapličky, v polích jsou Boží muka. Pro nás jsou to jen hromady nádherně poskládaných kamenů, abych použil slova Exupériho. My bloudíme pod klenbami jako vyprázdnění zakletí návštěvníci, neschopní navázat na dva tisíce let starou tradici.    Jsou to památníky úspěchu a respektování desíti zákonů, které se naučí každé dítě za pár opakování. Dnes máme zákonů tisíce a právníci smolí další, aby je předhodili politikům, kteří vůbec nedovedou domyslet co se stane, až na pokyn vedoucího klubu zmáčknou příslušné tlačítko. Jsme bezmocní proti řádění těchto lidí, kteří si z toho udělali výnosnou atrakci, zabezpečení policejním sborem a státní exekutivou. Cítíme, že něco je špatně, jenomže za chyby se platí, někdy docela tvrdě, o tom by mohli mluvit vojáci Wehrmachtu umrzající u Stalingradu. Máme důvody proč se bát budoucnosti. A navíc život pod kuratelou neschopných je ubohý.  Popřeli jsme Boha a s ním morální principy. Ztratili jsme jistotu, každý hochštapler si shora uvedeným způsobem může pořídit pohodlný život na náš účet, ale nejen to, malta v hradbách kolem našeho města se drolí a vypadávají velké kameny. Až přitáhnou dobyvatelé, jsme jim vydáni napospas.

     Zatím máme čas, my, kterých se to nejvíce týká, na osvědčené řešení, dost podobně jako v roce 1989. Jenom tentokrát musíme zvednout laťku. Havel a další po něm na hradě a v parlamentu a senátu, jenom vystřídali Husáka a ty v Národním shromáždění. Otevřeli hranice a zrušili cenzuru, ale odevzdávat jim musíme opět tři čtvrtiny mzdy, aby si měli s čím hrát, na svoje platy, na dávky, dotace, subvence, příspěvky a tak dále, s tím, že občas se něco ztratí. Spravovat věci ve státě musejí ti, kteří se zaváží, že nebudou svými platy parazitovat na státním rozpočtu, tedy krást a tvrdit, že tak je to v pořádku, tedy lhát. Pro ty, co nevědí, co to znamená, dodávám: Musejí respektovat přirozené zákony, které se vztahují zatím jen na nás dole, protože my, kteří pracujeme pro obyvatelstvo, jednoduše nemůžeme fixlovat, protože bychom se mezi lidmi neuživili. I když to někomu bude připadat neskutečné, funguje to v zemích, kde mají přímou demokracii a poslanci mají občanská povolání. Jde jednoduše o to, aby se takzvaní politici zřekli parazitického způsobu života,      včetně státem placených partají, ze kterých se rekrutují, ty musejí žít jen z členských příspěvků. Stát musí být umenšen. Všechny zákonné trafiky skončí. Nikdo nebude za svoje výkony fakturovat podle jakýchsi tarifů a honorářových řádů, jen ceny v místě obvyklé, odpovídající vzdělání, vynaloženému úsilí, námaze, případně riziku. Na dělnická povolání se nelze dívat svrchu, potřebujeme nutně i popeláře, zedníky a horníky. Taky se tento přístup jmenuje morálka. Máme ji každý v sobě vrozenou, protože jsme tvorové se sociálním chováním, podobně jako opice, psi a další. Je to dokázáno vědeckými experimenty. Umělá morálka tvořená na přání nefunguje, i kdyby ji stvořilo hejno právníků a podepsal jednohlasně parlament, senát a prezident. Důkazy tohoto tvrzení nacházíme na každém kroku, nejlépe v psychiatrických léčebnách.

    Prostě všechny revoluce jsou k ničemu, když se jen vymění paraziti na hradě a trochu poopraví žvanění v televizních studiích s tím, že jedni budou dál platit daně především na to, aby se ten kolotoč dál točil. Naprostá většina lidí, kteří se nechají od někoho nebo něčeho platit, se dostane do vleku tohoto mechanizmu. Rozumově nezvládnou tuto mimořádnou situaci a začnou se chovat po vzoru všech přihlouplých uzurpátorů, despotů, politiků, se kterými jsme celou historii měli co činit. Navíc společnost lidí, opic i vlků je schopná samostatné existence na základě vrozené morálky, schopná spolupracovat, dokonce obětavě, vedená těmi, kteří se musejí osvědčovat jen v případě odvrácení nebezpečí, aby aktuálně u lidí zvonili v kapličce, když hoří stodola, nebo se rozvodní potok. Tuto činnost musejí ti nejschopnější konat navíc, mimo svoje povolání, jako čestnou. Každé uspořádání, které toleruje vládu parazitů, je katastrofa.

 

Karel Pavlíček  

     

Autor: Karel Pavlíček | neděle 30.11.2014 18:20 | karma článku: 30,84 | přečteno: 1433x
  • Další články autora

Karel Pavlíček

Samizdat - vláda neschopných

Stimulačním motivem neschopných je krádež. Výsledkem vlády neschopných je nevýkonná, společnost s vyděšenými zchudlými občany obávajícími se oprávněně nových právních nařízení na ekologicky devastované planetě.

29.5.2019 v 11:41 | Karma: 16,37 | Přečteno: 538x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Zachránit nás mohou jen počítace vybavené logikou

Z civilizace si politici po stoleté postupné demontáži původních křesťanských morálních zásad udělali ráj pro sebe a povaleče a žalář pro pracující. Žijeme ve společnosti tvrdě ovládané lidmi s omezeným intelektem.

31.7.2018 v 21:34 | Karma: 17,13 | Přečteno: 325x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

SAMIZDAT

Místo scestných teorií, které smolí socialističtí ideologové, se musíme vrátit k uznávání morálních principů, které máme uložené v dědičné informaci.

11.5.2018 v 10:08 | Karma: 9,75 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Místo národních podniků na traktory s dělníky máme národní podniky na předpisy s úředníky

Prý máme nízkou nezaměstnanost, ve skutečnosti vysokou, protože politici a úředníci nedělají nic co by se dalo prodat na trhu. Kdyby aspoň přehazovali písek z jedné hromady na druhou, ale oni nám ještě hážou klacky pod nohy

16.3.2018 v 14:00 | Karma: 34,43 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Samizdat III.: Svět jak má být, skončil v roce 1914 na sv. Annu

Teoreticky by nás lidé ve vedení společnosti za naše daně měli chránit před nebezpečím, tihle nás okrádají, předhazují nás lobbistickým skupinám, oligarchům s jejich subvencemi a dotacemi, tisknou peníze a zadlužují nenarozené

26.9.2017 v 14:15 | Karma: 16,07 | Přečteno: 373x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Stavební inženýr, v důchodu, zajímající se o politiku, ekonomiku, nové technologie a životní styl.

Seznam rubrik