Zanechte všech nadějí, kdož sem vstupujete

14. 12. 2016 12:54:35
Náš problém spočívá v tom, že posledních sedm tisíc let jsme nedokázali navázat na předchozí úspěšná období, kdy na úrovni rodů, smeček, vedeni schopnými a inteligentními, jsme dokázali přežívat i v obtížných životních okolnostech

  • Mohli bychom žít ve společnosti spolupracujících, když v současné ubohé společnosti parazitické nikdo nechápe, že něco takového někdy existovalo, násobně zvýšit svoji životní úroveň, cítit se svobodně, podílet se na řešeních, mít vyrovnanou psychiku.
  • Mohli bychom se soustředit na řešení ekologických problémů s oteplováním, vysycháním krajiny, vymíráním druhů, aby neubývalo zajíců a zpěvných ptáků.
  • ­Mohli bychom pracovat čtyři hodiny denně. Když bude vytvořená nadhodnota investovaná především na omezené mandatorní výdaje a do rozvoje technologie, ne rozházená politiky na populistická opatření, zvýší se natolik produktivita práce, že by odpovídající hodinová mzda stačila k vysokému životnímu standardu.
  • Mohli bychom zajistit výrobu elektřiny z obnovitelných zdrojů, auta by jezdila na elektřinu po silnících bez poskakování ve frontách a ve městech by bylo všude dost místa na parkování.
  • Mohli bychom chodit každý podvečer na korzo, kde bychom se zdravili s ostatními a usmívali se na sebe s pocitem, že si vzájemně budeme vycházet vstříc na svobodném trhu zboží, služeb, kde obchodník nešvindluje i při nákupu dítěte, které zatím neumí malou násobilku.
  • Mohli bychom mít nemocnice se spoluúčastí, kde by se nečekalo na operaci a ty další jakoby zadarmo, pro ty, co věří na Ježíška.
  • Mohli bychom nastolit poměry, kdy oslovení slušný člověk není
    k smíchu, takže by mladí lidé opět uvolňovali babičkám místo k sezení.
  • Mohli bychom se zabývat tím, proč je sebevrahů víc než těch, kteří zemřou na silnicích, proč jsou deprese reakcí na nelidské poměry, jak to, že počty nemocných od počátku 20. století strmě stoupají.
  • Mohli bychom mít všichni tvořivou práci, protože problémů k řešení neustále přibývá, jenomže to by o použití daní museli rozhodovat lidé, jako byl Tomáš Baťa.

To bychom ale museli všichni znova věřit na Desatero a nápis co měla babička na ubrusu na stole „Bez práce nejsou koláče“, což pro ty, co nechodili do kostela, nezažili starosvětské prarodiče, znamená, že nic na světě nemůže být zadarmo mimo těch, co jsou tělesně nebo duševně nesvéprávní a kdo žije za to, co si nevydělal, je zloděj, i když si politici pořídili novou Bibli. Jmenuje se to Listina základních práv a svobod
a hlavní přikázání zní: Daně a poplatky lze ukládat jen na základě zákona. Což v praxi znamená, že okrást lze kohokoli o cokoli touto sprostou legalizovanou zlodějnou, je potřeba mít jen souhlas tak zvaných poslanců a presidenta, což se ukazuje jako ne příliš složité. Zmínění vyrábějí zákony na přání kde jakého lobbisty, když asi od roku 1914 se začalo zapomínat na křesťanskou morálku, protože se to ukazuje pro vládnoucí pohodlnější, nehledě na miliony mrtvých od té doby.

Náš problém spočívá v tom, že posledních sedm tisíc let jsme nedokázali navázat na předchozí úspěšná období, kdy na úrovni rodů, smeček, tlup, vedeni schopnými a inteligentními, dokázali jsme přežívat i v obtížných životních okolnostech. Podmínkou byl výběr takových jedinců do čela skupiny, kteří se dokázali postavit jako první jeskynnímu medvědovi s oštěpem v ruce, zasadili rozhodující ránu rozzuřenému turovi, kterého měli potom všichni k obědu. Jednalo se
o objektivní selekci, která nepřipouštěla pokračování těch, kteří volili rozhodující lidi špatně. Při řešení problémů přežití stále rozhodovala statečnost, odvaha, ne početní převaha, jako dnes, v demokratických volbách, kdy vítězí ti, kterých je o jednoho víc, včetně volících nemohoucích starců, nechápajících osmnáctiletých, apatických pobíračů dávek. Úspěšná fáze pod vedením těch nejlepších morálních, obětavých, dnes se používá pojem empatických, trvala miliony let, tehdy se formovala naše geneticky zakotvená psychika. Posledních sedm tisíc let, vedení parazity, kteří si obvykle násilím zařídili svoji existenci na ukradené nadhodnotě společnosti, tedy faraony, knížaty, králi, císaři, politiky, je jenom neúspěšná milisekunda v ontogenezi druhu člověk, která na naší psychické výbavě nic nezmění, provázená miliony zbytečných obětí, dnes už i vymíráním a devastováním přírodního prostředí.

Nejen, že nedokážeme vybrat schopné a inteligentní, empatické, ještě se dopouštíme smrtelného hříchu, když aktuálním parazitům platíme potupné výpalné ve formě nekřesťanských daní. Jakmile totiž někomu odevzdáme peníze, aniž bychom si od něj vyžádali zúčtování do haléře, vytvořili jsme pro sebe z příjemce nebezpečného nepřítele na život a na smrt. Jakmile ten, co se sníží k přijímání poplatků, daní, dárků zjistí, jak je příjemné dostávat hodnoty, aniž se musí pohnout prstem, začne konat nebezpečnou činnost. Zjistí, že dárce je potřeba zmanipulovat na nemyslícího tvora, bez schopnosti samostatné existence, oblbnout žvaněním o svobodě, i když musí pod přísnými tresty odevzdat půlku toho, co vytvořil, kamsi na oltář. Původně jsme dávali šamanovi obětinu, to ještě šlo, taky jsme nemuseli věřit na to, že blesk dělají bohové a nedat nic. Potom jsme se nechali od nepřátel porazit v bitvě a stali se otroky, ale šlo se vykoupit, utéct, nebo nás pán pustil na svobodu. Ve středověku jsme platili desátek císaři, to ještě taky šlo, mohli jsme schovat sudy s vínem do skrýše, aby se oklamal financ. Pořád to ale bylo nebezpečné. Když Hus pokáral církevní hodnostáře v pozlacených ornátech za parazitizmus, poslali ho tihle nepřátelé uhořet na hranici. Když daně stouply na 70%, máme co činit se stejně nemilosrdnými nepřáteli, i trochu odrostlému dítěti je jasné, že kdo by neplatil, stihne ho trest, bez smilování, to tak ještě. Prezident uděluje milost nemocným, kojícím matkám v kriminále, rozhodně ne někomu, kdo by nezaplatil na berňáku. Samozřejmě pořád platí zpětná vazba. Šamany odstranili vědci, když řekli, že blesk je výboj elektřiny. Otrokářům se rozprchli otroci, protože Spartakus párkrát zvítězil a Lincoln řekl, že otrokářství je nelidské. Rodová posloupnost středověkých monarchů byla zrušena násilnými revolucemi lidmi toužícími po svobodě, kteří pokud nepadli na barikádách, byli rychle vystřídáni těmi, co touží po parazitickém způsobu života odstraněných knížat, králů, císařů. V poslední době zpětná vazba zajišťuje, že křivka zvedání daní se kryje s křivkou vymírání členů společnosti, která se nechala zotročit, tentokrát jen pomocí propagandy, demagogie a pomocí osvědčených pomůcek, jako jsou „chléb a hry. Při 70% daní už není naděje na přežití, pro nás co idiotsky platíme, ani pro naše přihlouplé parazitické nepřátele, kteří půjdou s námi, když odstranili princip zásluhovosti, který nás jedině může ještě zachránit.

Přitom jednoduché, ale zásadní dělení vhodných a nevhodných spočívá v tendenci těch špatných parazitovat na ostatních, ještě si s jejich penězi hrát velkopanským přerozdělováním na docela zbytečné činnosti, jako jsou kulturní události, sportovní hry, zábavní akce na náměstí v režii měst a obcí, jakoby zadarmo, čili ve skutečnosti, zaplaceno dvakrát, což by všechno šlo uspořádat dobrovolnou aktivitou, bez vynaložení prostředků z rozpočtu. Naopak morální, inteligentní se sami staví do pozice těch, jenž nezištně pomáhají, navíc díky jejich nadání účinně, po stránce ekonomické i co se týče vytváření prostředí spolupráce, což by naplňovalo naší k tomu uzpůsobenou psychiku. Zdá se, že lidské společenství při všeobecných, přímých a rovných volbách není schopné tuhle existenční úlohu vyřešit a odstranit rozumově omezené sobce. Přitom řešení je k dispozici, buďto se vrátíme k modelu Pillersdorfa s tím, že volí jenom svobodní, samostatní, kteří se dokáží sami uživit, nebo aspoň přímá demokracie, nebo nás naštěstí, ale k naší hanbě, po sedmi tisících letech zachrání vyspělé počítače, které analyzují intelektuální a morální vlastnosti uchazečů o vedení společnosti.

Karel Pavlíček

Autor: Karel Pavlíček | středa 14.12.2016 12:54 | karma článku: 17.89 | přečteno: 483x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 27.53 | Přečteno: 440 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 25.96 | Přečteno: 1300 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 446 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.28 | Přečteno: 261 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 680 | Diskuse
Počet článků 49 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 926
Stavební inženýr, v důchodu, zajímající se o politiku, ekonomiku, nové technologie a životní styl.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...