Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Musíme se vrátit k zásluhovému principu

  Myslím, že v Bibli stojí: Kdo nechce pracovat, ať nejí. Tohle je důležitá věta, ze které se musí vycházet

 

Musíme se rozhodnout, zda jsou kostely jen hromady hezky uspořádaného kamení nebo jestli je stavěli lidé, kteří chtěli slyšet z kazatelny, že vraždit, krást a lhát se nesmí, protože tohle naplňovalo jejich duši a podmiňovalo jejich soužití. Jestli je historie jen snůškou letopočtů, které nic nespojuje, nebo potřebujeme chtít vědět, proč museli zemřít muži, jejichž jména jsou vytesána do pomníků na každé venkovské návsi. Proč musely miliony Židů spořádaně pochodovat k plynovým komorám. Je potřeba se dozvědět, že děje kolem lidského společenství jsou ovlivňovány nějakými zákonitostmi, dokázat je pojmenovat a naučit je odříkávat děti na základní škole nazpaměť. Jde o to, abychom neumírali ve zbytečných válkách, nekráčeli jako ovce do záhuby, nenechali se postřílet na koncertech, zabít náklaďáky na korze.

Zdá se být zřejmé, že naše osudy jsou ovlivňovány lidmi, kteří stojí v čele společnosti, a já poučen dost dlouhým životem tvrdím, že výběr toho, kdo velí mužům na hradbách při obraně města, nebo sedí na polstrované židli v parlamentu, je rozhodující pro výsledek bitvy a výskyt depresí u obyvatelstva. Taky to, že musíme používat objektivní výběrový mechanizmus, abychom oddělili zrno od plev, morální a schopné od průměrných a podprůměrných, když se chceme zachránit před neúspěchem, trápením a i smrtí.

Byl jsem špatný ministrant, kterému bylo v kostele zima, už jsem zapomněl i Anděle boží, strážce můj, jak je to dál, ale pamatuji si, že v Bibli stojí: Kdo nechce pracovat, ať nejí. Myslím, že tohle je důležitá věta, ze které se musí vycházet. Církev a společenství lidí, kteří si říkali křesťané, díky téhle zásadě přežívali i s různými excesy dva tisíce let. Na tomto principu Pillersdorf v roce 1848 napsal ústavu, podle které o osudu občanů rozhodovali ti, kteří pracují, ne ti, kteří se vezou na káře, která se momentálně jmenuje Audi A8, nebo u prezidenta Škoda Superb. V roce 1920 bylo zavedeno rovné přímé všeobecné volební právo a po první světové válce zůstaly daně na úrovni 25%, když za císaře to bylo 10%.   Tím byl zlikvidován veškerý výběrový mechanizmus pro lidi, kteří vedou společnost, a byl vytvořen inkubátor parazitů a mohli se líhnout tak zvaní politici, kteří si na dvě brady vydělávají tím, že zvedají pravou nebo levou ruku, když hlasují o tom, o kolik procent si mají zvýšit výplatu, která je násobkem platu obyčejných lidí.    

      Princip zásluhovosti je prastarý postup, který stál u kolébky naší vrozené psychiky a zajišťoval přežití. Posledních asi sedm tisíc let s faraony, pohanskými knížaty, s králi, císaři a politiky placených z daní se vše začínalo kazit.  Ještě si ti poslední jako výsměch pořídili místo Bible Listinu, kde stojí v čl. 11, odstavci 5, že nás můžou okrást o libovolný podíl na našem výkonu, ani nepotřebují bambitky a úkryty v křoví, stačí jim zvednout ruku nebo zmáčknout knoflík na polstrované židli v klimatizovaném sále. K  tomu odpornému vítězství jim stačí pouze maličkost: armáda, policie, právníci, advokáti, oplocení, kriminály, sloužící za jidášský groš, oblbující propaganda a učitelé, kteří nic nechápou nebo se bojí a říkají už malým dětem, že tak je to všechno v naprostém pořádku.

    Především musíme opět zavést princip zásluhovosti. Máme vrozenou schopnost rozpoznat, kdo přispívá rodině, obci nebo státu k prospěchu všech a kdo jenom žvaní. Díky tomuto nadání můžeme zajistit objektivní výběr schopných a morálních do čela společnosti.  Obnovením zásluhového principu se jednoduše vyřeší i začlenění tak zvaných nepřizpůsobivých do společnosti, ať už se jedná o Romy, imigranty nebo kriminálníky za katrem. Musíme naprosto nesmlouvavě odmítnout vládu parazitů, kteří žijí z toho, co se nakrade daňovým poplatníkům. Tím se jasně deklarují jako nevhodní, dokonce nebezpeční, což dokazují miliony mrtvých ve 20. století a zatím stovky mrtvých v 21. století. Musí vzniknout strana, která se zřekne peněz od daňových poplatníků; politici v této straně budou činnost dělat jako čestnou, dobrovolnou s tím, že budou zapojeni do výdělečné činnosti mimo vládní perníkovou chaloupku, ze které funguje současná Národní fronta stran přes ANO, socialisty, lidovce, ODS, TOP, až k SSO - jsou to jen populističtí přerozdělovači dárečků. S tím by souviselo mnoho opatření, především zastavení subvencí a dotací, tisknutí a emitování nekrytých peněz, schvalování rozpočtu s dluhy a tak dále.

       Jakmile jsme akceptovali vládu parazitických politiků, kteří si na svoje živobytí pořizují úlitby ze státního rozpočtu, nemusejí se pro svoji roli nijak výkonově ani rozumově kvalifikovat. Jakmile platíme daně a nenecháváme si je do koruny zúčtovat. Jakmile jsme dopustili, že žádná přirozená morálka neexistuje a platí jen to, co si politici právě vymyslí a namáhavým zmáčknutím knoflíku namáhavě odsouhlasí, stávají se z mužů jen skrčenci a s těmi se toho moc pořídit nedá. Nenarovnají je ani mrtví z Madridu, Bruselu, Paříže, Berlína, ani skvělé vyhlídky na společnost spolupracujících, protože díky působení státem placených tak zvaných vzdělanců, už nikdo neví, oč se jedná. Přitom šance máme skvělé, už nás neupálí na hranici, nepošlou do koncentráku chcípnout, spíš se obávám, že by nás mohli zavřít do ústavu pro choromyslné, tak absurdní jim musí připadat ten nápad s výběrem politiků podle zásluh. Při tom, kdybychom napodobili recept Pillersdorfa  se zásluhovým principem máme před sebou skvělou budoucnost ve společnosti spolupracujících občanů. Což není další sociální experiment, jenom zopakujeme poměry před první světovou válkou, tentokrát s vysokou produktivitou práce. Obávám se, že po sedmi tisících letech, s občany skrčenci, kteří jsou bohužel i voliči, zůstává jenom naděje od počítačů, které by mohly oddělit zrno od plev, posouzením charakterových vlastností uchazečů o vládu ve společnosti.

 

Karel Pavlíček

Autor: Karel Pavlíček | neděle 26.2.2017 15:30 | karma článku: 30,58 | přečteno: 1048x
  • Další články autora

Karel Pavlíček

Samizdat - vláda neschopných

Stimulačním motivem neschopných je krádež. Výsledkem vlády neschopných je nevýkonná, společnost s vyděšenými zchudlými občany obávajícími se oprávněně nových právních nařízení na ekologicky devastované planetě.

29.5.2019 v 11:41 | Karma: 16,37 | Přečteno: 538x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Zachránit nás mohou jen počítace vybavené logikou

Z civilizace si politici po stoleté postupné demontáži původních křesťanských morálních zásad udělali ráj pro sebe a povaleče a žalář pro pracující. Žijeme ve společnosti tvrdě ovládané lidmi s omezeným intelektem.

31.7.2018 v 21:34 | Karma: 17,13 | Přečteno: 325x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

SAMIZDAT

Místo scestných teorií, které smolí socialističtí ideologové, se musíme vrátit k uznávání morálních principů, které máme uložené v dědičné informaci.

11.5.2018 v 10:08 | Karma: 9,75 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Místo národních podniků na traktory s dělníky máme národní podniky na předpisy s úředníky

Prý máme nízkou nezaměstnanost, ve skutečnosti vysokou, protože politici a úředníci nedělají nic co by se dalo prodat na trhu. Kdyby aspoň přehazovali písek z jedné hromady na druhou, ale oni nám ještě hážou klacky pod nohy

16.3.2018 v 14:00 | Karma: 34,43 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Samizdat III.: Svět jak má být, skončil v roce 1914 na sv. Annu

Teoreticky by nás lidé ve vedení společnosti za naše daně měli chránit před nebezpečím, tihle nás okrádají, předhazují nás lobbistickým skupinám, oligarchům s jejich subvencemi a dotacemi, tisknou peníze a zadlužují nenarozené

26.9.2017 v 14:15 | Karma: 16,07 | Přečteno: 373x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 7:53

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Stavební inženýr, v důchodu, zajímající se o politiku, ekonomiku, nové technologie a životní styl.

Seznam rubrik