Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Místo národních podniků na traktory s dělníky máme národní podniky na předpisy s úředníky

Prý máme nízkou nezaměstnanost, ve skutečnosti  vysokou, protože politici a úředníci nedělají nic co by se dalo prodat na trhu. Kdyby aspoň přehazovali písek z jedné hromady na druhou, ale oni nám ještě hážou klacky pod nohy

 

Od nového roku další dva nové formuláře, které je potřeba doložit ke stavebnímu řízení, navzdory tvrzení politiků v ČT1, že všechno bude jednodušší. Jsem už tak starý, že si pamatuji, kdy to bylo opravdu jinak, dokonce mám ve sbírce plány z 19. století, které byly barevné s ozdobným písmem, dělané ručně asi s láskou, od tehdejších projektantů. Dnes vyplňujeme formuláře počítačem s nechutí, protože chápeme, že se jedná jen o zbytečnosti, které vedou k tomu, že mladí lidé mají problém s pořízením si bytu, případně pozemku na stavbu, když ceny nemovitostí rostou k nedosažitelnosti. Zajímalo by mě velmi, kdo stojí za těmi dvěma papíry, které rozšiřují řadu příloh, počínaje průkazem energetické náročnosti, radonem, vynětí ze ZPF, akustický posudek, vyjádření KHS, vyjádření odboru živ. prostředí, kulaté razítko povinné komory, vyjádření vodárny, Eonu, RWE, Telekomu, posudek hasičů, který jediný má smysl. Dnes tedy navíc vyjádření o souhlasu územního plánování a nový formulář o odpadech na stavbě. Odkud pochází tahle nesmyslná iniciativa, která zvedá byrokratické překážky, nutí nás dělat zbytečné až nesmyslné úkony, místo abychom řešili aktuální nebezpečné problémy s přibývajícími nepřizpůsobivými, přibývajícími přistěhovalci, přibývajícími duševními chorobami u obyvatelstva, přibývající teplotou oceánu a ubýváním původního obyvatelstva a zpěvných ptáků. Když nebyli politici ani úředníci, ve středověku jsme podkopali město 48 kilometry chodeb ve čtyřech patrech a postavili vysoké hradby proti nepřátelům, kterým jsme se dokázali ubránit, proto jsme ještě tady. Dnes s mnoha lidmi v kancelářích na radnici, nejsme schopni třicet let dokončit dopravní obchvat města, někdo zrušil v územním plánu sídliště Křivánky, takže není kde stavět, občané sedí doma u televizoru, pijí lahváče a kouří na balkoně, místo aby chodili každé odpoledne na korzo v městských sadech, kde hrála hudba, jak tomu bylo docela nedávno, viz ročenka městského archivu. Neděláme téměř nic proti nepřátelům a nebezpečím, která nás vždycky provázela. Jen pod vedením politiků, kteří před sto lety vylezli z děr na světlo boží, vyplňujeme formuláře a dotazníky o novém občanském průkazu, řidičském průkazu, zdravotním průkazu, vyplňujeme složitá daňová přiznání, hlásíme změnu bydliště a počty členů domácnosti, kvůli placení odpadů a počty psů v domácnosti, kvůli poplatkům. Nemá smysl zde vypisovat všechny povinnosti. Je o tom vtip: Traktorista jede orat a vypočítává všechny doklady, které musí mít u sebe, aby neplatil pokutu. Pak se podívá za sebe a zakleje: sakra, pluh jsem zapomněl doma. Jsme na tom stejně jako ten řidič.

    Prý máme nízkou nezaměstnanost, ve skutečnosti naopak vysokou, protože politici a úředníci vesměs nedělají nic co by se dalo prodat na trhu. Kdyby aspoň přehazovali písek z jedné hromady na druhou, ale oni nám ještě hážou klacky pod nohy. Živíme pomocí tak zvaných zákonů  tyhle parazity, takže zapomínáme na to, proč jsme na světě, jsme zchudlí, vystrašení, stíny svobodných lidí.

      Když jsme zvonili klíči, domnívali jsme se, že to dopadne jinak, trochu lépe. Jenomže základní princip zůstal stejný. Pravda a lásky zvítězí nad lží a nenávistí. Havel nám nesnížil daně, pořídil si Mercedes, velký plat a prezidentskou kancelář s mnoha poskoky. Všichni tihle lidé pokračují v monarchistických manýrech. Začal s tím tatíček Masaryk, který nechal daně na válečné úrovni, pokračovali komunističtí soudruzi, kteří pro jistotu všechno znárodnili. Dnešní soudruzi ze stran z Národní fronty od Ano, přes ODS, Piráty, Top09, Lidovce, až po SSO, se shodují na tomhle zásadním uspořádání. Vy budete pracovat a platit daně, my za ty peníze budeme královsky žít a nařizovat vám, kde se smí kouřit. Jenomže tím to nekončí. Oni nechápou, že nás musejí ochránit před potutelnými parazity, kteří jim nakukají, že musejí udělat povinnou komoru podnikatelů, za kterou se povinně platí, že musíme mít v autě novou lékárničku, že na cigaretách musejí být obrázky, které taky nejsou zadarmo, že musíme mít ČT 1 za koncesionářské poplatky a že musíme mít ke stavebnímu povolení, mimo plánů, shora uvedené nesmysly organizované státní sférou.

   Politici a všichni živení z rozpočtu, žijí mimo realitu, užívají si v klimatizovaném skleníku, kde se nemusejí dívat, jak naskakují cifry na elektroměru, kde spotřebu platíme my, co pracujeme venku.    Rozkrádají rozpočet, když si navrhují zvýšení platu namáhavým zvednutím ruky do výšky ramene, pořizují subvence a dotace především pro sebe, příbuzné a známé. Jenom ne přímou demokracii, ještě bychom museli taky pracovat v tom nebezpečném prostředí, kde se objektivně odděluje zrno od plev konkurencí na svobodném trhu. Musejí také uplácet všechny, co jim v té neblahé činnosti, když použiji jako bývalý ministrant mírné slovo, kryjí záda. Počínaje právníky, které nevzrušuje rozpor v Listině základních práv a svobod o vybírání daní, a všemi ostatními ve státních institucích. Jenomže přísloví se zpravidla nemýlí: však na pány v krytém voze taky někdy trhne, jednou se jim kolo zláme, jindy vůz se zvrhne.

    Tentokrát nemůžeme jen čekat, až zakročí Prozřetelnost a Pravda, ty mají dost času a nezáleží jim na nějakém milionu obětí, nás lidí. Jednak my pracující žijeme nedůstojný život zotročeni opět daněmi, poplatky, dávkami, pronásledováni legislativními povinnostmi, když neznalost tisíců stran umělých zákonů neomlouvá. Ale především pouze existujeme v nevýkonné společnosti parazitické, když celou antropogenezi jsme žili ve společnosti spolupracujících, obvykle docela šťastní a přiměřeně bohatí. Tentokrát tu revoluci nesmíme zase zpackat a dopustit, aby se u koryt jenom vyměnili, změnily se názvy ulic a náměstí, zbouraly nějaké sochy a postavily jiné, když podstata o tom, že jedni drží hubu a krok a platí daně, jiní za ně blahobytně žijí podle jejich hlavního, jakoby uzákoněného pokřiveného kréda. Existují totiž lidé, kteří vnímají, co je to morálka, třeba podle křesťanského Desatera a jedině takoví mohou vést společnost.

   Hlavní důvod, proč si tuhle potupu od lhostejných parazitů, živených ze státního koryta, nemůžeme nechat líbit, spočívá v tom, že nedokáží vyřešit, mimo jiného, nebezpečné problémy s nepřizpůsobivými, přistěhovalci a s nesporným faktem, týkajícím se oteplování planety. Všechny tři faktory mohou i jednotlivě znamenat zánik evropské civilizace, což je docela významná skutečnost pro nás, co máme děti a vnoučata a nejsme jen úplně apatičtí diváci tohoto ponurého představení.

 

Karel Pavlíček        

Autor: Karel Pavlíček | pátek 16.3.2018 14:00 | karma článku: 34,43 | přečteno: 956x
  • Další články autora

Karel Pavlíček

Samizdat - vláda neschopných

Stimulačním motivem neschopných je krádež. Výsledkem vlády neschopných je nevýkonná, společnost s vyděšenými zchudlými občany obávajícími se oprávněně nových právních nařízení na ekologicky devastované planetě.

29.5.2019 v 11:41 | Karma: 16,37 | Přečteno: 538x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Zachránit nás mohou jen počítace vybavené logikou

Z civilizace si politici po stoleté postupné demontáži původních křesťanských morálních zásad udělali ráj pro sebe a povaleče a žalář pro pracující. Žijeme ve společnosti tvrdě ovládané lidmi s omezeným intelektem.

31.7.2018 v 21:34 | Karma: 17,13 | Přečteno: 325x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

SAMIZDAT

Místo scestných teorií, které smolí socialističtí ideologové, se musíme vrátit k uznávání morálních principů, které máme uložené v dědičné informaci.

11.5.2018 v 10:08 | Karma: 9,75 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Samizdat III.: Svět jak má být, skončil v roce 1914 na sv. Annu

Teoreticky by nás lidé ve vedení společnosti za naše daně měli chránit před nebezpečím, tihle nás okrádají, předhazují nás lobbistickým skupinám, oligarchům s jejich subvencemi a dotacemi, tisknou peníze a zadlužují nenarozené

26.9.2017 v 14:15 | Karma: 16,07 | Přečteno: 373x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Samizdat II. pokračování: Svět jak má být, skončil v roce 1914 na sv. Annu

Snížení daní zajistí návrat k vytvoření společnosti spolupracujících, místo současné parazitické. Příznaky společnosti parazitické známe dokonale, společnost spolupracujících z konce 19. století vypadala diametrálně jinak.

22.7.2017 v 19:44 | Karma: 16,70 | Přečteno: 442x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Stavební inženýr, v důchodu, zajímající se o politiku, ekonomiku, nové technologie a životní styl.

Seznam rubrik