Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak nějak, pane kolego. Mýlíte se v jedné věci: peníze, které se nedostávají na zaplacení smysluplné práce, nežerou jenom politici a úředníci, ale s nimi spřáhnutí vlastníci, kapitalisti, a to hlavně. Těm prvním nechávají jenom drobty ze stolu. V podstatě parazitární obě řídící složky dnešního režimu odčerpávají z výsledků společenské výroby tolik, že jaksi nezbývá pomalu už na vše, ačkoliv prodiktivita práce neustále roste.

.

Na osobní rovině bych jenom doplnil, že je v podstatě ponižující pro člověka, který své řemeslo (což je i naše povolání) vykonává úspěšně desítky let, posadit se před komisi, složenou z vyčuraných komorářských parazitů, a nechat se zkoušet. Já jsem to vyřešil tak, že jsem - pokud mi stačil průkaz zvláštní způsobilosti (což byla komunistická hovadnost, obdoba dnešní autorizace) - dělal svoji práci, když nestačil, šel jsem učit. Ale je fakt, že jsem měl před penzí a byl relativně slušně zabezpečenej. Jako otec rodiny s malými dětmi bych sklonil hlavu a do komorářského chomoutu vlez.

.

Obecně pak máte pravdu, že i v našem věku bychom mohli pracovat, za určitých, pro zaměstnavatele nikoliv nepřijatelných podmínek, a tedy i dne s přispívali k obecnému blahu svými daněmi. Mezi ty podmínky by patřila volnější pracovní doba, nevyžadovat nasazení na hranici výkonnosti a slušné zacházení. Samozřejmostí z naší strany by bylo to, že bychom se smířili s nižší odměnou za práci. Když to takhle nikdo nechce, tedy - stejně jako vy - soukromničím na svým. Ale je to škoda, teprve dnes by člověk zúročil mnohaletou zkušenost a určitě by nešel do od samého počátku zjevných nesmyslů, jaké jsou k vidění dnes a denně.

1 0
možnosti

J71a94n 25H96l73e16d70í35k

5. 1. 2013 11:58

jestli jste právě nepřiletěl z daleké ciziny, že nechápete neměnný styl života Čechů, za druhé považujete se za etalon slušnosti a většinu zbylých za zloděje a vyvrhel. Vždy si Češi někoho svobodně zvolí a druhý den ho poplijí, takoví jsme, žádné iluze !

0 1
možnosti

Pěkně jsi to napsal, Karle, ono už to opravdu přestává být snesitelné, co si k nám dovoluji.

2 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Stavební inženýr, v důchodu, zajímající se o politiku, ekonomiku, nové technologie a životní styl.

Seznam rubrik