Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karle, je to nanejvýš zajímavá úvaha.R^

0 0
možnosti

Taky nejsem v mnoha aspektech rovným volebním právem vůbec nadšen. Ale nemyslím, že by se to dalo zvrátit.

Co by se, ale možná dalo zavést je přímé určení daní. Co tím myslím?

Vezměme si třeba tu nejjednodušší daň - spotřební daň z benzínu (zhruba polovina částky, kterou zaplatíte když tankujete). O jejím použití rozhodují nějaké orgány, jejichž legitimita vychází z parlamentu voleného lidmi, kde mezi voliči je plátců spotřební daně méně než polovina. Prostě naprostý logický nesmysl.

Volit do parlamentu podle odvedené výše daní neprojde, navíc by to bylo zase nespravedlivé kvůli jeho jiným rozhodnutím, pro které výše daní nehraje roli.

Ale dovedu si představit systém, kdy na každé benzínce bude PC, kam při platbě uvedete na jakou silnici Vámi odvedená spotřební daň má jít. Tím se z rozhodovacího procesu vyloučí lidé, kteří tuto daň neplatí (spravedlnost). Navíc si myslím, že řidiči vědí o dost lépe, kde je potřeba opravovat, než nějaký podplacený úředníci na ministerstvu, kteří silnici vidí maximálně jen z okna. A úspora za ty úředníky by se také hodila.

0 0
možnosti

Mám obavy, že by mnoho jedinců kliklo na platbu pro svůj hokejový klub nebo ledový ovál pro Martinu (které si velmi vážím). Což asi taky není řešení. Ale to o těch silnicích je zajímavé.R^

0 0
možnosti
Foto

současný systém se mění v robotárnu kombinovanou s chudobincem.

Buďte rád, že jste profesní život prožil za solidního společenského systému, na který zcela dilatentsky nadáváte

0 3
možnosti

Nevím, jestli dobře vidím, ale na té fotce vypadáte poměrně mladý, takže se domnívám, že toho o minulém režimu toho asi moc nevíte. A pak existují lidé, kteří nějakým způsobem byli v minulém systému zvýhodněni a tak se jim po těchto výhodách přirozeně stýská, když je dnes nemají.

Je ale pravda, že některé jednotlivosti jsou dnes ještě horší. Za to ale vděčíme našim voleným představitelům, kteří nám tu udělali takový nepořádek, že ho nikdo za příštích 25 let neopraví.

Hlavně ten nepořádek v hlavách lidí. A ten opravit potrvá ještě podstatně déle.

1 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Stavební inženýr, v důchodu, zajímající se o politiku, ekonomiku, nové technologie a životní styl.

Seznam rubrik